Tuesday, 24 July 2012

KISAH K.I.T.A [1]

Salam..
Aku ambil masa nak tulis entry ni... Yupp, ini adalah kesinambungan entry  KAMI MEMANG SERASI 
hah, kan aku nak share something.. Pasal KAMI.. sebelum tu klu nak tahu KAMI tu sape, sila jengah ke entry ni sekejap.. KAMI..

Pangga.. Aku.. Fasyila aka Pasola.. Wan

Dah kenal watak bru senang nak cerita.. Sebenarnye, aku tak thu nak start dr mne.. Dari mule2 kitorg kenal ke? Bantai je la ea..

5 JANUARI 2012
Bermula episod pertama kisah kami.. Aku ngan Pasola sbnrnye da lame kenal.. ktorg satu sekolah dr f4 smpai f5. Masa ni aku n pasola pergi interview kerja kat KFC .. Sbnrnye aku nak temankan pasola ni je, tapi tak pasal2 aku terjoin sekali.. Orang pertama yang kami jumpa ialah Pangga.. Yes, Pangga manager Kfc.. Aku tgk dia, dia tgk aku.. itu detik pertama.. Dia soh isi borg mcm biase. Kami isi.. Yes interview tu, nmpk plastik sgt sbb ktorg buat2 baik .. hahaha sebab nak kerja kan! perangai sbnr, tggu dpt kerja la bru pelahan2 ktorg tunjuk..

aku ingat lagi time ni, Pasola mrh giler sbb Pangga tak layan dia .. Yang Pangga pun satu, aku pelik jgk sbb dia beriya temuduga aku.. Padahal yg selok nk kerjanye Pasola.. Sampaikan Pasola warning aku, sbb dye pulak nak cakap ngan Pangga.. hehehe   

10 JANUARI 2012
Hari pertama kitorg kerja.. Bezanya aku morning, Pasola nite.. Aku masuk 8.30pagi.. Biaselahkan, first day, mesti kite nk sharp2 smpai.. Tapi... Hemm harammm.. Ingat lagi sape manager aku?? Yup, hari pertama kerja, manager morning aku Pangga! Aku da tercongok pukul 8.30a.m dgn staff lame, boleh dye tak bangun tido lagy! Senior aku tu yg kene gi ambik kunci kat bilik Pangga.. Yes, itulah pengenalan aku sebagai staf dgn Pangga yg merupakan majikan aku (maneger la).. 

Cik ANA .. Sir IQBAL aka Pangga
p/s : Cinta itu seperti Matahari .. Memberi sinar tanpa mengaharap balasan.. Lansung tak memilih siapa untuk disinari..Dan  yang paling penting, sentiasa memberi kehangatan di hati.. 


To be continued

9 comments:

  1. Replies
    1. wah kann! tunggu byk part lgy... hihihi

      Delete
  2. hehe, sweet sgt (n_n) oh btw, meh singgah sini, ada doodles ice cream, cupcakes yg comel tau --> http://lynndamya-myartjourney.blogspot.com/2012/07/free-doodles-ice-cream-cup-cakes.html (free jer) thank Q :D

    ReplyDelete
  3. kisah benar ke nieyh? =)

    salam kenal. saya follow kamu...

    http://www.sofinahlamudin.com/2012/07/desire-to-fail-pernah-dengar-orang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kisah benar la.. hahaha ni bru part 1, tunggu lagi ye.. Terima Kasih.. Follow awk jgk!

      Delete
    2. Thanks follow ye.. hehehe...oke...nnt ada cerita baru share la link kamu ye. hehe.

      Delete
  4. haha ;) okie. yg nie da hbis bce ;) tggu yg seterusnya ;)

    ReplyDelete
  5. wahh...nama pelik2...hehee gatai naa abg manager tuh heheee


    do visit n follow
    http://myaleo.blogspot.com/2012/07/all-in-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heh, bru part pertama da gatai ke?? banyak lagi gatai2 yg akan muncul sis.. hahaha

      Delete

geng2 HEbAt