Wednesday, 2 November 2011

SAYA BAKAL MASTERCHEF MALAYSIA YANG KEDUA

SALAM BLOGGER MALAYSIA SEKALIAN..
ape pendapat korang pasal siaran terbaru astro ria tuh??? MASTERCHEF? aku peminat setia program tu, aku gak dah mnyimpan niat untuk menyertai program itu... (wah, kelass kau jah) layak ke??? bahaha
Bila aku tgk program tu, mmg prasaan bcampur baur, suspen habis! menangis! hukhuk walaupun kite ciplak program dr ngara luar... so, thats why la rmai student kuat meniru time exam, memang TABIAT (rakyat kita)!
tapi,,tapi,tapi,, korg jgn pandang sebelah mata ok, walaupun tiru tp tetap best! meletop la dr program 1 vs 0 yg tutttt tu!! wahaha

wah, panjang mukadimah! baiklah, aku sebenarnye nk masuk program tuh tahun depan.. nk tonjolkn kebolehan memasak yg aku ade!(erkk).. bila aku nyatakn hasrat ni, nk tahu respon ayah aku?? hahah dia menentang sekeras-kerasnya!! dgn alasan (awak masak nasi pun tak reti) aku senyum je... respon abang aku?? mestilah terkejut! tak percaya!! respon mak aku, ringkas je... dia mengeleng-gelengkn kepala..
abang aku kata, kang orang tu suruh buat  SALMON BERSOS SALSA mula la tercengang! masakan hotel tuh! elok bende tu kering, dapat ke aku jadi berkuah pulok!! bahaaha itu semua boleh belajar!! dan hasilnya,, tadaaa

HASIL COPY dr google,, klu aku
yang masak?? bkn begini jadinya.
p/s : BERANGAN ITU SEDAPPP, LEPAS NI NAK SELALU MAKAN MAKANAN HOTEL =.='


5 comments:

  1. tudia..mkn makanan otel tu..hihih..selamat berjuang dgn masakan.,,try3..

    ReplyDelete
  2. masak ni susah...lain mulut lain rasanya...hehehe

    ReplyDelete
  3. salmon bersos salsa nihh memang sedap uke :) hihi nyummss

    ReplyDelete
  4. hehe~~~~berangan xpe la awak...:)))
    nnti da jd mastercheff,,ley la masak untuk saya pulak..:))

    ReplyDelete
  5. gud luck bila dpt masuk nanti...

    ReplyDelete

geng2 HEbAt